Hoeveel leden heeft Fyrfad?

M.S.V.V. Fyrfad telt op dit moment ongeveer 180 leden. Dit is al enkele jaren hetzelfde. Ook voor volgend jaar verwachten wij weer rond de 180 leden.

Hoeveel teams heeft Fyrfad?
Op dit moment zijn er 12 teams. Deze zijn onderverdeeld in 7 weekendteams (spelen wedstrijden in het weekend), 4 weekteams (spelen wedstrijden doordeweeks) en 1 beginnersteam (spelen geen wedstrijden omdat ze net beginnen met volleybal).

Hoelang bestaat Fyrfad al?
Fyrfad is opgericht in 1998.

Wat betekent Fyrfad eigenlijk?
Fyrfad betekent ‘aanvallen’ in het oud-Deens. In het modern Deens betekent het ‘theelicht’.

Hoeveel kost het lidmaatschap?
Een jaar lidmaatschap voor het seizoen 2019-2020 kost €85,00, een halfjaar lidmaatschap kost €65,00.
Een halfjaar lidmaatschap loopt van september t/m december, of van januari t/m juni.
Deze bedragen zijn exclusief de kosten voor een UM sportkaart, die verplicht is voor alle Fyrfadleden. Een UM sportkaart kan de student zelf aanschaffen bij UM sport (vóór 1 oktober). De prijzen kun je hier bekijken.

Is er een ontgroeningsperiode?
Nee! Fyrfad kent geen ontgroeningsperiode met verplichte sociale activiteiten. Wel is er tot begin oktober een introductieperiode (WIE) met elke week een leuke activiteit, die als doel heeft nieuwe leden zich thuis te laten voelen binnen de vereniging. Deze activiteiten zijn niet verplicht, maar wel ontzettend leuk!

Kent Fyrfad verplichtingen?
Van alle leden zal zo nu en dan worden gevraagd om een wedstrijd te tellen of te fluiten. Dit zal tijdens het hele seizoen waarschijnlijk één of twee keer nodig zijn.
Ook kent Fyrfad de zogenaamde vrijwilligersbijdrage, van elk lid wordt verwacht dat deze zich tijdens het seizoen minimaal één keer voor de vereniging inzet. Dit kan iets simpels zijn als het controleren van kaartjes voor een feest tot een langer project zoals het plaatsnemen in een commissie.

Wat is de vrijwilligersbijdrage van Fyrfad?
Fyrfad is een enthousiaste studenten sportvereniging, maar niet zonder de hulp van onze leden!
We hebben JOU nodig om Fyrfad zo geweldig te houden als het nu is! Er zijn amper verplichtingen voor onze leden, alleen wordt van elk lid minimaal eenmaal per seizoen een vrijwilligersbijdrage gevraagd.
Hieraan kan je voldoen door bijvoorbeeld in een commissie te gaan, maar ook de kleinere bijdragen worden gewaardeerd, zoals het helpen tijdens een feest.
Tijdens het seizoen krijg je minimaal drie keer de mogelijkheid aangeboden om aan de vrijwilligersbijdrage te voldoen. Als je van deze opties geen gebruik maakt en niet aan de bijdrage voldoet, wordt er 40 euro in rekening gebracht.

Wat voor commissies heeft Fyrfad?
Er zijn de volgende commissies:
Beleidscommissie
DesignCie
EditorialCie
IntroCie
KCC (Kas Controle Commissie)
Ledenweekend commissie
Pr- en Sponsor commissie
Redactie commissie
SiteCie
TeC (Technische Commissie)
WeekCie
WeekendCie
WIE (Werkgroep Integratie Eerstejaars)

Op welk niveau kan ik spelen bij Fyrfad?
Voor de mensen met al enige volleybalervaring is er de keuze tussen de week- en weekendcompetitie. Afhankelijk van het niveau waarop je speelt zal je in een van deze competities meespelen. De minder gevorderde teams spelen doordeweeks wedstrijden tegen teams uit de omgeving, terwijl de meer gevorderde teams in het weekend in de regiocompetitie spelen.
Er zijn momenteel 5 weekteams en 7 weekendteams.
Dames 1 speelt in de eerste klasse, Dames 2 in de tweede klasse en Dames 3 en Dames 4 in de derde klasse.
Van de heren spelen de Heren 1 in de promotieklasse, Heren 2 in de tweede klasse, en Heren 3 in de derde klasse.
Daarnaast is er een C team voor de mensen die weinig tot geen ervaring hebben met volleybal. Voor dit team geldt dat zij in het eerste jaar geen competitie zullen spelen, maar dat zij vooral bezig zullen zijn met het leren van de basis van het volleybal en met ervaring opdoen.
Bij Fyrfad kun je op elk gewenst niveau spelen.

Moet ik wedstrijden komen spelen als ik bij Fyrfad kom volleyballen?
Het is zeker wenselijk om, wanneer je als gevorderde speler of speelster (dus niet het C team) bij Fyrfad komt, deel te nemen aan de competitie.
Speel je thuis nog weekendcompetitie? Dan kan je komen meetrainen met het weekendcompetitie-team van Fyrfad en daarnaast nog thuis de wedstrijden spelen in het weekend.
Echter is er een beleid binnen Fyrfad om te zorgen dat onze weekendteams vol blijven, waardoor je na 1 jaar met Fyrfad te hebben meegetraind ook bij ons competitie moet komen spelen. Het is dus mogelijk om 1 jaar alleen te komen trainen, maar het liefst zien wij natuurlijk dat je in één keer bij een weekendteam komt spelen!
Voor meer details kan je altijd terecht bij de Technische Commissie (TeC).

Hoe word ik in een team ingedeeld?
Tijdens de instuif-trainingen wordt iedereen op een bepaald niveau geschat door de Technische Commissie, aan de hand hiervan maken zij een indeling. Als je vindt dat je op een ander niveau thuishoort dan de TeC je heeft ingedeeld, is er na de indeling de mogelijkheid om hierop te reageren. Aan de hand van de TeC, je trainers en trainingen zal dan besloten worden of dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Hoe heeft Fyrfad de afgelopen jaren gepresteerd in de competitie?
De weekteams zitten in een competitie waar je niet uit of in kan degraderen.
Dames 1 speelde vorig jaar eerste klasse, en zal dat dit jaar ook weer doen. Dames 2 werd kampioen in de tweede klasse, dus zij zijn gepromoveerd naar eerste klasse. Dames 3  is gepromoveerd naar tweede klasse en Dames 4 blijft in de derde klas spelen, of gaat misschien naar de vierde klasse. Heren 1 en Heren 2 zullen dit jaar in respectievelijk promotieklasse en tweede klasse spelen. Heren 3 zal derde klasse blijven spelen, of zal in de vierde klasse terecht komen.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment